Over Tenerife

Dit grootste eiland van de Canarische archipel heeft vele bijnamen. De meest gehoorde bijnaam van Tenerife is wel het 'eiland van de eeuwige lente'. Door de relatief constante temperatuur en weersomstandigheden maken Tenerife een eiland waar het hele jaar door een aangename temperatuur heerst. Tenerife is een vakantiebestemming voor het hele jaar! Er moet wel bij vermeld worden dat er een duidelijk verschil is qua weer tussen de noordkant en de zuidkant van Tenerife. Gemiddeld genomen is met name in de wintermaanden de zuidkant warmer en stabieler als de noordkant.

Tenerife heeft een oppervlakte van 2036 km2 en telt ongeveer 650.000 permanente inwoners. Dit is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Tenerife kent twee luchthavens waarvan de meest gebruikte in het zuiden ligt, genaamd Reina Sofia. Daar vind men ook de meeste toerisme. Met name Los Cristianos en Playa de Las Americas zijn erg populair bij toeristen uit heel Europa. Zodra er iets verder gereden wordt is het over het algemeen al een stuk rustiger.

Tenerife heeft ook als bijnaam 'het dak van Spanje'. Dit komt door de indrukwekkende krater in het midden van het eiland. De daarbij behorende berg "El Teide" is met z'n 3718 meter de hoogste berg van Spanje. Het is hier zo hoog dat met name in de winter hier regelmatig een weg afgesloten moet worden vanwege sneeuwval. Dit, terwijl het tegelijkertijd aan de kust 25 graden Celsius kan zijn.

Dit gevarieerde en afwisselende landschap met z'n kraters, dennen wouden, stranden en rotskusten, kleine verborgen dorpjes en gastvrije bevolking maken Tenerife een verrassend interessante en afwisselende vakantiebestemming.

GoTenerife over Tenerife